Už 12. októbra sa uskutoční tretí ročník B2B konferencie Plant-Powered Perspectives Slovensko. Počas celého dňa sa v Bratislave stretnú lídri spomedzi výrobcov a predajcov potravín a priblížia tie najaktuálnejšie témy spojené s kategóriou rastlinných alternatív mäsa a mliečnych produktov, ako aj ich budúcnosť. Na konferencii nebudú chýbať ani výrobcovia tradičných potravín, ktorí budú diskutovať o výzvach a výhodách diverzifikácie svojej ponuky o rastlinné alternatívy.
6. septembra v Bratislave: Po dvoch úspešných ročníkoch sa v PREMIUM**** Business Hotel Bratislava uskutoční ďalší ročník unikátnej konferencie Plant-Powered Perspectives, zameranej na aktuálne trendy a novinky na trhu s rastlinnými potravinovými produktami. Konferencia je určená pre zástupcov maloobchodu, veľkoobchodu, výrobcov potravín, ale aj pre zástupcov mäsového a mliečneho priemyslu, ktorých zaujíma, aké príležitosti prináša megatrend rastlinných potravinových produktov.
Lídri v danej oblasti ponúknu odpovede na otázky ako napríklad: Čo hľadajú spotrebitelia a spotrebiteľky dnes a aké budú ich preferencie v budúcnosti? Ktoré najinovatívnejšie možnosti ponúka trh s rastlinnými alternatívami a čo sa výrobcovia iba chystajú predstaviť? V čom sa líšia a podobajú zahraničné trhy?
„Iba za posledné dva roky inovatívne alternatívy mäsa, jogurtov, dezertov či syrov s rastlinným zložením násobne zvýšili svoje zastúpenie v slovenských maloobchodných regáloch. Je preto pochopiteľné, že lídri na slovenskom trhu majú obrovský záujem o najnovšie informácie z tejto oblasti, ktoré im pomôžu získať konkurenčnú výhodu,“ vysvetľuje Marian Milec z Jem pre Zem dôvody úspechu konferencie. Zároveň dodáva: „Stále častejšie vidíme záujem aj zo strany živočíšnej výroby a nadväzujúcich spracovateľov. Napríklad vyše 20 % minuloročných návštevníkov a návštevníčok boli výrobcovia mäsových a mliečnych produktov, ktorí chceli preskúmať nové možnosti.“
Medzi prvými predstavenými rečníkmi a rečníčkami sú napríklad:
Sebastian Tolwinski, riaditeľ pre korporátne záležitosti a komunikáciu v strednej a východnej Európe pre spoločnosť Upfield, ktorá má na slovenskom trhu dominantné zastúpenie aj v oblasti rastlinných alternatív syrov značky Violife.
Karolina Kubara, spolumajiteľka firmy Good Calories, ktorej alternatívy mäsových produktov zaujmú nielen chuťou, ale aj unikátnym zložením.
Richard Bendík, riaditeľ oblasti nákupu pre Kaufland Slovenská republika, reťazca, ktorý je dlhodobo veľmi aktívny v segmente rastlinných potravinových produktov.
Michal Britvík, generálny riaditeľ spoločnosti Ryba Žilina, spol. s r.o., ktorá je najväčším výrobcom rybacích a lahôdkových šalátov na Slovensku a ktorá pred časom vstúpila aj na trh s rastlinnými potravinovými produktami.
Roman Lauš, zakladateľ a CEO Mewery, prvého európskeho startupu v oblasti bunkového poľnohospodárstva, ktorý vyvíja kultivované bravčové mäso s využitím mikrorias.
Tieto a mnohé ďalšie vedúce osobnosti si budete môcť vypočuť už 12. októbra v Bratislave. Počas konferencie Plant-Powered Perspectives Slovensko sa stretnú najmä obchodníci, výrobcovia potravín a zástupcovia mäsového a mliečneho priemyslu, ktorí sú otvorení novým riešeniam. Hlavnými partnermi konferencie sú Garden Gourmet a Alfa Sorti, spoločnosti s vedúcim postavením nielen na domácom trhu s rastlinnými alternatívami mäsa. Viac informácii a predaj lístkov nájdete na: plantpoweredperspectives.sk
Zdroj: Jem pre Zem