Grilovanie sa na Slovensku udomácnilo podobne ako kura domáca. Kým pečené kurča je stálica nedeľných obedov, grilované kuracie sa stáva dôležitou súčasťou grilovačiek a BBQ. EU Poultry preto prichádza hneď s tromi novinkami pod značkou Heny.
Kuracie mäso je spomedzi ostatných druhov mäsa stále najdostupnejšie a dlhodobo najpredávanejšie. Podľa historických prameňov patrí na Slovenskú medzi tradičné pokrmy, a to aj vďaka neprebernému množstvu variácií, ako ho pripraviť. Obľúbené je kuracie pečené, varené, dusené, ale za posledné roky aj pripravené na grile. „Spotreba kuracieho mäsa sa u nás pohybuje okolo 25 kg na osobu a rok. Vnímame však stále rastúci dopyt, približne o 3 % ročne. Deje sa tak aj vďaka oživeniu sektoru gastro, ale tiež vďaka stúpajúcej obľube grilovačiek a barbecue medzi konzumentami. Grilovacia sezóna je v plnom prúde, začína už krátko po veľkonočných sviatkoch a končí až počas posledných teplých septembrových dní,“ uvádza Andrea Pániková, obchodná manažérka spoločnosti EU Pultry s.r.o.
Slovenská spoločnosť EU Poultry s.r.o., ktorá má spracovateľský podnik v Horných Salibách neďaleko Galanty, prináša na trh tri marinované novinky balené v ochrannej atmosfére, ktoré stačí len rozbaliť a rovno pripravovať na grile.
Heny Kuracie krídla v marináde Arrabiata
Marináda obsahuje repkový a olivový olej. Špecifickú a jemne pikantnú chuť jej dodávajú oregano a koriander, štipka cesnaku, čierneho chilli korenia, cibule, bazalky a petržlenovej vňate.
Heny Kuracie prsia v marináde BBQ
Obľúbená zmes korenín a sušenej zeleniny zjednodušuje prípravu kuracieho mäska na otvorenom aj uzavretom grile.
Heny Dolné stehná v marináde Kung Pao
Pre priaznivcov ázijskej kuchyne je ako stvorená marináda v štýle Kung Pao, tvorená repkovým olejom a vyváženou zmesou korenia s kardamómom, chilli, anízom a paprikou.
Novinky sú dostupné v sieti Metro, v on-line supermarkete Košík.sk a pod privátnou značkou GRILL MASTER v sieti Tesco.
Zdroj: EU Poultry s.r.o., Ilustračné foto: Pexels