Barzzuz predstavuje Les Kafé

Životné prostredie je narušené pôsobením ľudí a každým dňom vidíme, ako sa prejavuje klimatická zmena. K tej výrazne prispieva i odlesňovanie. Spoločnosť Barzzuz preto z každého predaného balíčka novej línie certifikovaných káv Les Kafé uloží jedno euro očistené od daní do fondu na nákup lesa. Nový rad káv je navyše pre konzumentov zárukou, že neboli pestované na holoruboch a pôda nebola zaťažená chémiou.

MECOM: Dopyt po prémiových a lokálnych produktoch rastie

„Zvýšený záujem o mäsové výrobky v marci a apríli sme boli schopní úspešne zvládnuť aj vďaka našim zamestnancom. Nesmierne si vážim odvedenú prácu všetkých kolegov, práve v týchto náročných časoch. Keďže zákazníci sú doma, venujú sa svojej rodine a trávia spoločný čas aj grilovaním očakávame silný dopyt po výrobkoch na gril. V retaile sa darí prémiovým produktom, výrobkom s vysokým obsahom mäsa a lokálnym špecialitám,“ spomína v rozhovore Ladislav Čechovič, CEO, MECOM GROUP s.r.o.

Remeselná pražiareň Zlaté zrnko otvorila predajňu v bratislavskom Auparku

Rodinná pražiareň kávy, Zlaté zrnko, otvorila svoju novú predajňu v obľúbenom obchodnom centre v Bratislave, v Auparku. V poradí ide už o tretiu predajňu v obchodných centrách. Táto je však výnimočná nielen rozlohou, ale aj dizajnom či mini kaviarňou.

Kvalitné kurčatá dokážeme vyprodukovať aj u nás, na Slovensku

„Prečo by sme mali dovážať kurčatá zo zahraničia, keď si ich môžeme vyprodukovať lokálne u nás? Naše kurčatá sú na farmách chované za prísnych veterinárnych podmienok a kontrol, s dodržaním stanovenej kvality. Pred aj po pandémii bude Hyza stále slovenská značka s jasnou minulosťou a tradíciou, ktorá stavia na inovatívnosť a prinášanie noviniek,“ uvádza v rozhovore pre instore Slovakia Ing. Jiří Šavrda, výkonný riaditeľ a podpredseda predstavenstva spoločnosti HYZA a.s.

Slovenské poľnohospodárstvo je na kolenách. Farmári sa spájajú do spoločnej iniciatívy

O zlom stave poľnohospodárstva na Slovensku sa už dlhodobo vie, no až pandémia koronavírusu naplno ukázala jeho realitu – zraniteľnosť drvivej väčšiny zamestnancov fariem. Práve tí sa totiž dnes nachádzajú v preddôchodkovom veku a všetky družstvá trpia neschopnosťou nájsť za nich mladšiu náhradu

Prazdroj: Po uvoľnení opatrení si podniky objednali až 2000 hektolitrov piva za deň

„Rozhodnutie krízového štábu o 4. fáze uvoľnenia opatrení ako líder v segmente čapovaného piva vítame. Rovnako pozitívne reagujú aj prevádzky, dva dni po vyhlásení uvoľnení sme zaznamenali objednávky na 2100 hl piva. Priemerná prevádzka pritom počas celej letnej sezóny predá asi 34 hl piva.