Kaufland prinesie regionálne výrobky na celé Slovensko

Reťazec sa dlhodobo zameriava na podporu slovenských a regionálnych dodávateľov. Práve  regionálne výrobky zvyčajne nájdete len v predajniach ich regiónu. Počas dvoch jesenných týždňov však budú vybrané regionálne výrobky dostupné vo všetkých predajniach.

 

Kaufland úspešne spolupracuje s regionálnymi výrobcami už od roku 2017. Zo začiatku spoluprácu nadviazal so šiestimi regionálnymi dodávateľmi, dnes ich je niekoľkonásobne viac. Keďže ide vo veľkej miere o výrobcov s menšou výrobnou kapacitou, ich výrobky sú zvyčajne dostupné len vo vybraných predajniach. S cieľom predstaviť ich sortiment širšej verejnosti sa reťazec rozhodol rozšíriť jeho ponuku počas dvoch týždňov na všetky svoje predajne. Slovenské a regionálne výrobky, to nie je len bryndza, pirohy či džadky. Mnohí lokálni výrobcovia spájajú vo svojich lahodných produktoch tradície s inováciami.

„Prostredníctvom regionálnych výrobkov môže celé Slovensko spoznať tradičné aj netradičné produkty od lokálnych výrobcov. Počas dvoch jesenných týždňov môžu zákazníci objaviť chute severného Slovenska, juhu, Zemplína a mnohé iné. Kaufland regionálnych výrobcov podporuje dlhodobo a neustále hľadá ďalších. Počet tých, s ktorými sme doteraz nadviazali spoluprácu, neustále narastá. Aktuálne spolupracujeme so 67 dodávateľmi a regionálny sortiment je možné nájsť  v 64 predajniach Kaufland,“ vysvetľuje hovorkyňa spoločnosti Kaufland Lucia Langová.

Jedným z príkladov spolupráce je aj Farma Východná. Je najvyššie položeným ekologickým hospodárstvom na Liptove. „Zameriavame sa na biochov hovädzieho dobytka za účelom produkcie mlieka. Práve vďaka výnimočnej kvalite mlieka z horskej oblasti Vysokých Tatier môžeme vyrábať exkluzívne syrové delikatesy. Náš produkt Syrošík bol vyvinutý priamo u nás na Farme, ponúkame ho v ochutenom variante s chilli, s cibuľkou, ale aj v klasickej podobe,“ približuje Marián Magyar z Farmy Východná.

Lokálni výrobcovia dokážu nielen zužitkovať úrodu priamo zo svojich sadov, ale poskytovať aj pracovné príležitosti. Juraj Kulcsar z Baky, kde pôsobí spoločnosť Kulis, hovorí o cieli vyrábať kvalitné a poctivé výrobky, a tým zachovať a sprostredkovať chute Žitného ostrova čo najširšiemu okruhu záujemcov. „Pri výrobe sa snažíme využívať v čo najväčšej miere lokálne dopestované suroviny a poskytnúť prácu domácim obyvateľom – momentálne zamestnávame 10 ľudí. Naším prvým produktom bola kvasená kapusta podľa rodinného receptu. Neskôr sme pridali výrobky nakladanej zeleniny,“ vysvetľuje Kulcsar.

Obchodný reťazec Kaufland v rozširovaní regionálneho sortimentu neustále pokračuje a priestor v jeho ponuke si môžu nájsť aj ďalší regionálni producenti. Vyzýva preto lokálnych výrobcov, aby neváhali a využili možnosť prihlásiť sa do projektu a spoločne s reťazcom ponúkli regionálne chute vo svojom regióne aj celému Slovensku.

Viac informácii nájdu výrobcovia na https://spolocnost.kaufland.sk/o-nas/regionalny-sortiment.html.

Zdroj a foto: Kaufland