Užite si poriadne naTucnutú grilovačku!

Leto je v plnom prúde a k nemu neodmysliteľne patrí grilovanie. Čo by to ale bolo za grilovačku bez domácich hamburgerov, ľahkého šalátu alebo sviežich dipov? My sme sa tento rok rozhodli ísť na to inak – chrumkavo! Ako hlavnú ingredienciu sme použili krekery TUC, a výsledok? Neodolateľná kombinácia, ktorou ohromíte hostí aj celú svoju rodinu.

 

Natucnutý burger

Klasický burger nikdy nesklame, no my sa s vami navyše podelíme o tajný tip Jamieho Olivera, keď mäsovú zmes doplníte krekermi (ideálne sú pečené krekery TUC), aby mäso pekne držalo pohromade. My sme použili TUC krekery s paradajkovou príchuťou, ktoré mäsu dodajú ten správny šmrnc. Ak budete podávať burgery s domácou barbecue omáčkou, stane sa z vás kráľ grilu a všetci sa budú olizovať až za ušami. Čo viac si želať pre skvelú záhradnú párty?

Ingrediencie:

  •  1/2 balenia TUC so sušenými paradajkami
  •  400 g mletého hovädzieho mäsa
  •  1 vajíčko
  •  soľ, korenie podľa chuti

Domáca barbecue omáčka:

  •  4 lyžice paradajkového pretlaku
  •  3 lyžice trstinového cukru
  •  3 lyžičky melasy alebo javorového sirupu
  •  2 lyžice horčice
  •  1 lyžica domáceho grilovacieho korenia
  •  2 lyžice balzamikového octu
  •  1 lyžička korenia
  •  2 lyžičky hrubozrnnej soli
  •  1 lyžica sladkej červenej papriky
  •  100 ml vody

Na dozdobenie hamburgeru:

  •  rukola alebo podobný ostrejší šalát
  •  obľúbený plátkový syr – ideálne gouda
  •  paradajky

Hovädzie mäso zmiešame s vajíčkom. Krekery rozdrvíme v utierke valčekom a zamiešame do mäsa. Paradajková príchuť mäso krásne dochutí a zvýrazní. Barbecue omáčka je veľmi jednoduchá na prípravu. Všetky ingrediencie zmiešame dohromady v menšom kastróliku a necháme prebublať na nižšom plameni. Odstavíme z plameňa a necháme vychladnúť. Z mäsa vytvoríme rovnako veľké placky a sprudka opečieme na panvici alebo grile. Poskladáme hamburger, a to takto: žemľa, šalát, paradajka, hamburger, syr a BBQ omáčka.

TIP: S domácou BBQ omáčkou zažiarite na akomkoľvek grilovaní. Skvele sa hodí  na kuracie stehienka alebo k trhanému bravčovému mäsu.

Talianska delikatesa netuctovo – Šalát Panzanella

Taliani milujú jedlo a dávajú si na ňom naozaj záležať. Dôkazom toho je aj tento ľahký šalát s krutónmi, ktorý je ideálny na záhradné posedenie s priateľmi alebo rodinou počas horúcich dní. Namiesto klasických krutónov tentoraz použijeme krekery TUC mini originál a domáce paradajky zo záhrady.

Ingrediencie:

  •     TUC mini originál
  •     domáce alebo BIO paradajky
  •  trocha jemne nasekanej cibule
  •  vínny ocot
  •  olivový olej
  •  petržlenová vňať
  •  soľ, korenie podľa chuti

Do misky dáme cibuľku, štipku soli, trochu korenia a nakoniec pridáme ocot a olej. Na jednu lyžicu octu odmeriame zhruba päť lyžíc oleja. Starostlivo a rýchlo premiešame vidličkou, až sa nám ocot a olej spoja. Pridáme na kúsky nakrájané paradajky a petržlenovú vňať. Premiešame, ochutnáme a prípadne dochutíme. Potom už zostáva len pridať mini krekery TUC a perfektná, ľahká večera je na stole!

Paradajkový dip poslednej záchrany

Niečo na stôl, rýchlo, návšteva je za dverami! Snáď každý pozná túto situáciu. Ako v takejto chvíli pripraviť niečo malé, jednoduché a hlavne rýchle? Tento dip budete mať hotový za 10 minút a v kombinácii s lahodnými krekermi, ktoré sa oplatí mať doma poruke, bleskovo vytvoríte štýlové občerstvenie. Nám sa osvedčili semienkové krekery TUC, ku ktorým sa výborne hodí dip zo sušených paradajok. Z neho môžete ľahkou obmenou pripraviť lahodnú nátierku a TUCky premeniť na krásne chlebíčky.

Ingrediencie:

  •     TUC so semienkami a pažítkou

Dip:

  •     1 kyslá smotana
  •     hrsť sušených paradajok naložených v oleji
  •     100g syra mozzarella
  •     niekoľko lístkov bazalky
  •     soľ
  •     čierne korenie
  •     strúčik cesnaku

Do mixéra (alebo vyššej nádoby v prípade použitia tyčového mixéra) dáme kyslú smotanu, sušené paradajky, mozzarellu, soľ, korenie a cesnak. Všetko dohladka rozmixujeme, pokým sa ingrediencie krásne neprepoja. Nasekáme bazalku a pridáme ju do hotového dipu.

TIP: Chcete dip rýchlo premeniť na nátierku? Stačí kyslú smotanu vymeniť za mozzarellu (spolu použijete 250g mozzarelly) a TUC chlebíčky dozdobiť kúskami lístkov bazalky.

Zdroj a foto: TUC