V novej ére špeciálov Corgoň rozhodujú krčmári

Place, Present , 01.03 2017

Značka Corgoň pokračuje v tradícii obľúbených pivných špeciálov. Tohtoročný jarný špeciál  je však osobitý tým, že ho vyberali pre svojich štamgastov priamo krčmári z Nitrianskeho kraja. So sládkom degustovali dve vzorky pív vyrobených z viacerých odrôd chmeľu, ktoré sú charakteristické horkosťou typickou pre Corgoň a výraznou arómou. Výsledok výberu, ktorý sa uskutočnil vo štvrtok 23. februára 2017 v Hurbanove, budú mať možnosť ochutnať pivári po celom Slovensku. Krčmármi vybraná limitovaná edícia sa na stoloch pubov a krčiem objaví prvý aprílový týždeň. O aký typ piva pôjde, zostáva zatiaľ prekvapením. Istý je zatiaľ len názov – Corgoň Krčmársky špeciál.   

 

„Corgoň je pivom, ktoré má v segmente Horeca svojich stabilných konzumentov. Sme presvedčení, že práve krčmári sú tí, ktorí svojich štamgastov dokonale poznajú a vedia, čo im chutí. Preto sme sa zodpovednú úlohu – vybrať jarný špeciál pre Corgoňa – rozhodli zveriť práve im,“ hovorí Simona Majerská, brand manažérka značky Corgoň. S jarným Krčmárskym špeciálom tak značka uvádza nový koncept výberu limitovaných edícií značky určených pre segment Horeca. Pôvod piva Corgoň siaha do 19. storočia v Nitre, a tak možnosť vyberať prvý krčmársky špeciál prirodzene dostali práve krčmári z Nitrianskeho kraja.  Postupne sa  prestížnej výsady zhostia aj krčmári z ďalších slovenských regiónov.

Chmele pre poriadnych chlapov

Príprava jarného Corgoň špeciálu začala už na jeseň roku 2016. „Naši majstri pivovarníci  pripravili viac ako desať vzoriek piva, z toho sme dve vybrané pivné špeciality dali ochutnať krčmárom,“  vysvetľuje Simona Majerská.

Obe vzorky piva testované krčmármi sú charakteristické horkosťou typickou pre Corgoň, a vďaka použitému procesu suchého chmelenia sa vyznačujú výraznými arómami. Pri chmelení bol v oboch vzorkách použitý chmeľ typu Aurora a Mandarina, ktorý v jednom pive doplnil americký chmeľ Chinook a v druhom Cascade. „Obe testované vzorky našu úlohu   ponúknuť štamgastom v jarnom špeciáli novú a špecifickú dvanástku s vyššou horkosťou a výrazne chlapskou arómou naplnili nad očakávania. Sami sme preto zvedaví, ku ktorému pivu a typu použitého chmeľa sa krčmári priklonia,“ dodáva S. Majerská.

Super tajná voľba

Pivná ochutnávka sa uskutočnila v priestoroch profesionálnej degustačnej miestnosti pivovaru v Hurbanove pod taktovkou obchodného sládka z hurbanovského pivovaru Karola Franceho. „Pri týchto pivách sa ich chuťový profil naplno prejaví až po dopití. Chmeľu Aurora je v oboch receptúrach práve toľko, aby mali s klasickou dvanástkou rovnaký horký základ, ale aby zároveň mohli vyznieť nové americké chmele. Chmeľ Chinook dodáva pivu citrusovú, korenistú až borovicovú arómu, Cascade sa vyznačuje kvetovou, citrusovou a korenistou vôňou. V oboch prípadoch ide o výbornú kombináciu nových chutí a vôní,“ hovorí Karol France. Krčmári hodnotili práve vôňu, konzistenciu, chuť či farbu piva, a všetko zaznamenali do degustačného formulára. Následne sa v tajnom hlasovaní priklonili k výberu jednej alebo druhej receptúry.

Priaznivci piva Corgoň a pivných špecialít sa výsledok ochutnávky dozvedia prvý aprílový týždeň vo svojom obľúbenom pube. „Dúfame, že pivom Corgoň Krčmársky špeciál potešíme našich konzumentov, ktorí majú radi poriadne horké pivo.  Vieme, že horkosť je to, čo našich pivárov spája,“  dodala Simona Majerská.

Koncom marca bude na profile značky Corgoň na sociálnej sieti Facebook  zverejnené exkluzívne video z krčmárskej ochutnávky, a odštartuje tam aj tipovacia súťaž. Fanúšikovia Corgoňa budú môcť hádať, ktorý z dvoch špeciálov napokon bude piť celé Slovensko.

Vďaka Corgoňu pivárov tento rok čaká špeciálne horká jar a už dnes je isté, že jesenný Corgoň Krčmársky špeciál budú vyberať krčmári z iného kúta Slovenska. Na výbere toho jarného sa podieľali krčmári Martin Kriššák z Poľného Kesova, Milan Lešický z Nitry, Ľuboš Baby zo Serede, Jana Polkanová zo Serede a Ivan Marček zo Šale.

Zdroj a foto: HEINEKEN