Na Danubius Gastro ukážu naši pekári, ako má naozaj vyzerať kvalitné a chrumkavé pečivo

Gastro sviatok. Tak by sa dal nazvať veľtrh gastronómie a hotelierstva Danubius Gastro, ktorý štartuje už tento týždeň v priestoroch bratislavského výstaviska Incheba Expo. Od štvrtka 26. 1. do nedele 29. 1. 2017 sa na výstave, okrem iného, predstavia organizácie, ktoré v súčasnosti zastrešujú 550 pekárenských podnikov z celého Slovenska. „Návštevníci budú môcť ochutnať sladké a slané dobroty charakteristické pre rôzne kraje či regióny Slovenska, ktoré možno ešte nikdy nevyskúšali, ako aj tradičné čerstvé pečivá či novinky, ktoré niektorí pekári práve zaraďujú do predaja,“ spresňuje Slavomír Moravčík, predseda Únie priemyselných pekárov SR.

 

Naši pekári a cukrári ukážu návštevníkom svoje najlepšie výrobky a dokážu, že kvalitné slovenské pečivo je schopné konkurovať veľkým pekárňam v zahraničí. „Ako jedni z mála producentov v Európe sme skutoční lokálpatrioti. Pri našej výrobe sa snažíme v čo najväčšej miere využívať slovenskú produkciu,“ zdôraznil Vojtech Gottschall, predseda Cechu pekárov a cukrárov západného Slovenska.

Pekári vám taktiež zaistia, aby ste sa na veľtrhu cítili ako doma. Celými priestormi výstaviska Incheba Expo sa bude celý čas konania gastro výstavy niesť vôňa práve pečených dobrôt. Slovenskí pekári, juniori aj seniori, budú totiž súťažiť o najlepšie výrobky vo viacerých kategóriách.

Jednou z najatraktívnejších akcií bude 11. ročník medzinárodnej súťaže mladých pekárov o Najlepší Bratislavský rožok. Ide o tradičnú špecialitu slovenského pôvodu, ktorá je chránená Európskou úniou. O status chránenej značky sa postaral práve Cech pekárov a cukrárov, ktorý má záštitu nad akciou Danubius Gastro. O tento status v Bruseli bojovali až 5 rokov.

Svoje majstrovstvá však predvedú aj ostrieľaní pekári. Tí budú bojovať o cenu za najlepší chlieb, tradičný pagáč či najlepší nový výrobok pre tento rok.

Čo si nenechajte ujsť na Danubius Gastro od slovenských pekárov

Súťaž o NAJLEPŠÍ NOVÝ VÝROBOK NA TRHU NA ROK 2017

  • Súťaž sa uskutoční vo štvrtok 26. januára 2017 v Hale D2
  • Súťažiť budú menšie, stredné, veľké i priemyselné pekárne
  • Výrobky bude hodnotiť nezávislá 5-členná odborná porota, ktorá bude posudzovať atraktívnosť, originalitu, vôňu a chuť

Súťaž o NAJLEPŠÍ CHLIEB NA ROK 2017

  • Súťaž sa uskutoční v piatok 27. januára 2017 v Hale D2
  • Súťažiť budú menšie, stredné, veľké i priemyselné pekárne
  • Chleby bude hodnotiť odborná porota i laická verejnosť, ktorá bude mať možnosť chleby ochutnať

Súťaž o NAJLEPŠÍ BRATISLAVSKÝ ROŽOK NA ROK 2017

  • Súťaž sa uskutoční od 26. januára do 28. januára 2017 v Hale D2
  • Súťažiť budú študenti z odboru pekár-cukrár z 9 slovenských, českých a maďarských stredných odborných škôl
  • Výrobky bude hodnotiť nezávislá 5-členná odborná porota, ktorá bude posudzovať základné parametre: tvar, vzhľad, originalitu, vôňu, chuť a striedku

Súťaž o NAJLEPŠÍ PAGÁČ NA ROK 2017

  • Súťaž sa uskutoční v sobotu 28. januára 2017 v Hale D2
  • Súťažiť budú menšie, stredné, veľké i priemyselné pekárne
  • Výrobky bude hodnotiť nezávislá 5-členná odborná porota, ktorá bude posudzovať základné parametre: tvar, vzhľad, originalitu, vôňu, chuť a striedku

Zdroj: Únia priemyselných pekárov SR, Cech pekárov a cukrárov, Ilustračné foto: Pixabay.com